Рекордните жеги крият опасност за хората с различни заболявания. Спешните медици

...
Рекордните жеги крият опасност за хората с различни заболявания. Спешните медици
Коментари Харесай

Десетки сигнали за припаднали в жегите: Какви са съветите на Спешна помощ?

Рекордните жеги крият заплаха за хората с разнообразни болести. Спешните медици получават към 30 сигнала дневно. Особено рискови са децата, възрастните хора и хронично болните. 

Ето няколко потребни съвета за справяне с жегите

„ По неотложност незабавно се потегля, ревизират се виталните индикатори, кръвно, кръвна захар. В множеството случаи хората към този момент са в схващане, само че би трябвало да се имат поради предпазните средства – да употребяват шапки, по-светли облекла, сенчести места, да носят бутилка вода, да заобикалят огромните жеги “, споделя Кристина Манчева от Спешна помощ – София.

Тя поучава родителите да водят децата си в паркове със сянка от дървета, да носят течности, както и шапки и да заобикалят часовете сред 10 и 16 ч. Сред най-рисковите също са  хората със сърдечни болести и с бъбречна непълнота.

Желателно е да заобикаляме внезапен преход от топло на студено и противоположното, сподели Мирослав Спасов

Към момента към 15 незабавни екипи дават отговор за София, което е извънредно незадоволително. Медиците упорстват за повече екипи, както и за оувеличаване на възнагражденията им и въвежане на  промени, с които лечебните заведения да не могат да връщат незабавни пациенти.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР